02 de maig 2009

Koforidua, el paradís existeix.

Com ja us vaig avançar, el passat mes d'abril vam fer un viatge per Ghana a la recerca de granadura. Després d'aterrar a la capital del país, Accra, ens vam dirigir cap al nord fins a la ciutat de Koforidua on es pot trobar un dels mercats de granadura més important de l'Àfrica Occidental.




El mercat, que se celebra cada dijous, consisteix en una estesa de parades (unes 30) a l'aire lliure, així que val la pena anar-hi aviat per evitar el sol tropical (tot i que nosaltres vam tenir sort i vam gaudir d'un dia plujós i ennuvolat).




Podríem dir que en el mercat de Koforidua hi ha bàsicament dos tipus de venedors:

D'una banda, les parades regentades per dones, que venen sobretot peces de vidre, fetes per elles o la seva família a la regió de Krobo. Més endavant us explicaré en detall com es fan aquestes peces, però ja veieu que les parades fan goig amb tot aquesta estesa de colors i mireu de quina manera les presenten!



D'altra banda hi ha les parades, bàsicament regentades per homes, que acostumen a tenir peces antigues, més rares i de tots els racons de l'Àfrica. S'hi podia trobar bronze, plata, turquesa, ambre, os, coral... Vegeu una mostra de les meravelles que hi ha allà!



No cal que us digui que ens vam passar el matí mirant, remirant, negociant, escollint i gaudint. Si us agrada la granadura artesana i tradicional, aquest lloc és un paradís!