04 de febrer 2009

Collaret doble

Tot seguit us explicaré com podeu confeccionar un senzill collaret a partir de nusos simples. La gràcia d'aquest collaret és que us permet aprofitar peces que teniu oblidades en un calaix i combinar-les amb d'altres de noves. També us pot servir per donar un toc nou a un collaret que ja teníeu: desfeu-lo i renoveu-lo de cara a la primavera!



1. Trieu unes quantes peces de vidre del color que us agradi (podeu fer-lo d'un sol to o combinar els tons que més us agradin). Les peces poden ser de diferents mides i formes, de fet és part de la gràcia. La quantitat de boles depèn de la llargada del collaret, però podeu començar amb unes 35 peces.
També necessitareu fil d'aproximadament un mil·limetre del color que preferiu. Penseu que per un collaret d'aproximadament 1 metre, necessitareu uns 3 metres de fil (Heu de tenir en compte que les peces tinguin un forat prou gran com per passar per aquest fil. Si no, sempre podeu fer servir un fil més prim).
Per acabar, també cal una tanca.



2. En primer lloc heu de tallar el fil pel mig, de manera que us quedin dos fils d'1.5 metres cadascun. Després, deixeu un espai d'uns 10 cm. i feu un nus simple.



3. A partir d'aquí, heu d'anar enfilant les peces que heu triat en un dels dos fils i unir-los amb un nus senzill. L'espai entre un nus i un altre, dependrà de la mida de les peces, però en general és d'uns 3 cm.
És millor que aneu alternant les peces grans i les petites (que podeu posar en grups de dos) i també alternant els tons i acabats.



4. Per acabar, només cal agafar la tanca muntada, posar una mica de cola i tancar amb les alicates, primer una banda i després l'altra.


Fa temps que faig aquest tipus de collaret a la botiga i funciona molt bé, perquè és molt alegre i tot i que hi ha molta varietat de peces, formes i mides, el fil li dona coherència. A més, pràcticament no es necessiten eines i no és gens complicat de fer, en 20 minutets el tindreu acabat!