19 de febrer 2009

Polsera primaveral.

En aquesta ocasió aprendrem a fer una polsera molt virolada que fa pensar en la primavera que s'acosta. Jo he triat uns color àcids i vermellosos, però òbviament podeu adaptar els tons als vostres gustos o necessitats.
Aquesta polsera és una mica complicada de fer ja que hem de combinar dues tècniques i porta força feina. Tot i així, si seguiu les instruccions, no crec que tingueu cap problema.

Materials:

De 1,20 a 1,50 metres de fil de cuir de color natural (polsera de 17 a 20 cm.)
7 jocs de 3 peces variades de colors i formes (en total 21 peces de granadura)
21 varetes de color or vell de 2 o 2,5 cm.
21 xafes de 2,5 mm (només les necessitareu si les boles tenen el forat molt gran)
1 tanca muntada color or vell.



1. En primer lloc heu d'enfilar les 21 peces en les 21 varetes d'or vell. Agafeu les alicates de boca rodona i feu una anella al capdamunt de cada vareta. Heu de mirar que l'anella quedi ben tancada.
Si en enfilar les peces de vidre, s'escapen de la vareta, heu de posar la xafa a la base per tal que eviti que s'escolin.




2. En acabat tindreu 21 penjollets. Heu de fer 7 grups de 3 penjolls i unir-los amb una anella que també ha de quedar perfectament tancada.




3. Heu de tallar el fil en 3 trossos de 40 cm. (o 3 de 50 cm.) i feu un nus amb els tres fils junts en una de les puntes. Ara heu d'enfilar un dels grups de penjolls en un dels tres fils, deixar uns 2 cm. d'espai i fer un altre nus. Així fins que estiguin enfilats els 7 grups de penjolls, separats per nusos.
(De vegades és més fàcil començar pel mig perquè és més fàcil calcular les distàncies o rectificar-les).



4. Finalment, talleu el que us sobri de fil, de tal manera que els 3 finals quedin igualats i poseu la tanca. Poseu una gota de superglue al terminal, poseu-hi els tres fils i tanqueu amb les alicates.




I mireu el resultat final!



Si us agrada i us decidiu a fer-la, m'encantaria que me n'enviéssiu una foto! I no només d'aquesta polsera sinó de qualsevol de les vostres creacions!