23 de gener 2009

Noves peces de plata!

Ahir vam rebre a Marudama un paquet procedent de Jaipur (Índia) amb un munt de granadura de plata. Aquí us en poso una mostra.





Aquestes peces són de Plata de Llei, el que significa que contenen un 92,5% de plata i un 0.75% d'altres metalls, normalment coure. La plata és un metall força tou i aquest aliatge té com a objectiu endurir-lo per tal que no es deformi.

Si bé és cert que la plata té un preu elevat, sobretot si ho comparem amb altres metalls, heu de tenir en compte que es tracta d'un metall preciós, és a dir:

És un metall molt durador.
A diferència d'altres peces de bijuteria metàl·lica de fantasia que es van deteriorant a mida que passa el temps, la plata té una vida molt llarga Això sí, heu de cuidar-la per tal que llueixi i anar-la netejant de tant en tant, ja que es va enfosquint quan està en contacte amb l'aire. Podeu fer servir tant productes de drogueria (cotons impregnats de producte netejador de plata, mocadors netejadors, líquids netejadors) com altres mètodes més casolans (netejar amb bicarbonat, amb aigua de coure patates o submergir les peces de plata en aigua de mar; la meva àvia es banyava un cop l'any amb totes les joies de plata a sobre per a netejar-les!).
I el millor és que si compreu la plata en forma de granadura, sempre podeu anar reciclant les peces i així no us en cansareu: que us heu avorrit del collaret de plata? doncs desfeu-lo i feu-vos unes arracades. Potser més endavant acabareu fent-vos una polsera a conjunt...

Té més lluentor i més qualitat que d'altres metalls.
La plata es pot polir més que d'altres metalls i per tant pot arribar a ser molt més lluent. És més, la lluentor de la plata és diferent i única i cap metall no la pot igualar.
Això no obstant, hi ha molta gent que prefereix els acabats més mats o foscos i no tant brillants. En aquestes peces de la Índia es barregen zones enfosquides amb punts més brillants, aconseguint un acabat molt agradable.

Ah, i pels que teniu al·lèrgies, penseu que la plata és un metall preciós i de qualitat i per tant és molt menys al·lergògena que els metalls de bijuteria!

És un metall rar i valuós
És un material que es troba en la natura i no és pot fabricar industrialment i per tant costa més d'obtenir.
La plata és cara, és cert, però també és una inversió! El preu de la plata oscil·la molt depenent dels fluxos del mercat, però a llarg termini, sempre puja.

És per tot això que a Marudama hi trobareu peces de plata i no d'altres metalls platejats industrials. Per això i perquè m'encanta!