16 d’octubre 2008

5. Com fer arracades

En aquesta ocasió us explicaré una de les maneres més habituals de fer arracades (també podeu veure aquest vídeo). Necessitareu un parell de bastons per fer arracades, un parell de tanques d'arracada, les boles o peces amb què voleu fer les arracades i el vostre set d'alicates.

1. Primer cal que poseu les peces que heu escollit, en ordre, dins el bastonet. La base ha de ser prou ampla per tal que no s'escolin les peces per sota!


2. Amb les tenalles, talleu el que sobri del bastó que sobri, deixant un tros d'aproximadament 1 centímetre.


3. Ara, agafeu les alicates de boca rodona i amb un moviment de canell, heu de doblegar el tros de bastó fins a formar una anella. No és un moviment difícil, però potser no us sortirà a la primera. Us recomano que practiqueu amb algun filferro abans de fer servir, per exemple, un bastó de plata.


4. Finalment, agafeu les alicates de boca plana i les tanques d'arracada. Només cal que obriu l'anella que està a l'extrem de la tanca d'arracada, hi pengeu el que acabeu de fer i tanqueu amb compte l'anella.


I ja està! No és gens difícil, però com ja he dit, potser no surt a la primera. Als links que hi ha al marge dret teniu altres pàgines que podeu consultar i fins i tot alguns vídeos turorials.