27 d’octubre 2008

Noves adquisicions

En un recent viatge a Mèxic, hem tornat carregats de collarets multicolors de materials curiosíssims!!
Viatjant per l’estat de Oaxaca, hem pogut constatar que en aquest regió de Mèxic encara perviuen amb força un munt de tècniques artesanals: els colors
omplen els mercats i impregnen els teixits, la ceràmica i...els collarets! La gent de la zona, ha sabut aprofitar al màxim els recursos naturals de la zona i la majoria de granadura que s’hi troba, és de materials tan humils i alhora tan vistosos, com les mongetes (frijoles), els cigrons, les llenties, el blat de moro i tota mena de llavors exòtiques. Aquestes llavors són enfilades quan encara són fresques i es tenyeixen amb tints naturals, aconseguint uns colors llampants.


També hem portat algunes peces de fang, de la mateixa zona. Les de fang negre es fabriquen al poble de San Bartolo de Coyotepec amb una tècnica artesanal desenvolupada en aquell mateix lloc, que consisteix en polir les peces amb quars per tal que tinguin aquesta lluentor tan especial.



Finalment, una de les peces més divertides, són les boles de fulla de palma, tenyida i teixida.
Són peces d'uns colors molt vius i que pesen molt poc. Són ideals per a fer un parell d'arracades be vistoses. En tenim poquetes, o sigui que si us interessen, afanyeu-vos!