20 d’octubre 2008

Abans de començar

Al llarg de les setmanes ens proposem anar-vos explicant les diferents tènciques de confecció de bijuteria, però heu de saber que és una activitat fàcil, que pot donar-vos resultats satisfactoris en poc temps.
Si teniu algun dubte, ens podeu consultar personalment a la botiga; també hem posat a la vostra disposició uns links molt útils que val la pena conèixer.
Amb el temps podeu anar sofisticant els dissenys, però d'entrada, no requereix de gaires eines o d'estris cars i difícils d'aconseguir, però si que val la pena tenir a mà unes quantes eines bàsiques que ens facilitaran la nostra tasca.

Alicates
Les alicates que més farem servir són de tres tipus:

De punta plana.
Tot i que no tenen una funció concreta, són imprescindibles. Serveixen per obrir i tancar anelles, per xafar, per estirar fils, per posar tanques, per donar forma al filferro...


De punta rodona.
Tenen la punta de forma cònica de tal manera
que podeu fer anelles en el filferro.

De tall.
Són útils per tallar fils metàl·lics i us serviran per no fer malbé les tisores.





Adhesius
N’hi ha de moltes menes i no n’hi ha cap que vagi bé per tot. En general, podreu fer servir el cianocrilat (cola tipus super glue o d’impacte).

Per a enganxar alguna peça en una base d’anell o d’arracada, caldrà fer servir epoxy o cola termofusible per assegurar una adhesió a llarg termini.