17 d’octubre 2008

4. Com tancar un collaret o polsera.

Tot seguit us explicaré les tècniques més comunes per tancar els vostres collarets o polseres. Recordeu que en els links de la dreta hi ha adreces molt interessants on podreu ampliar coneixements i com sempre, us recomano que experimenteu sense por, ja que podeu aconseguir resultats excel·lents amb una mica d'imaginació.

Fil de niló:
Si el collaret és prou llarg com per a que passi pel cap, el podeu tancar amb uns nusos simples que després procurareu amagar dins el forat d'alguna de les boles. Podeu assegurar el nus amb una miqueta de super glue.

Si hi voleu posar una tanca, podeu fer també uns nusos senzills tant a la tanca com a l'anella de l'altra banda.

b. Fil d'acer:
Aquest fil és molt resistent, però no s'hi poden fer nusos. El que cal fer per posar-li una tanca és fer servir xafes, uns tubets que es poden premsar amb les alicates planes. Mireu les imatges i proveu de fer-ho o bé consulteu aquest vídeo!



c. Fil gruixut:

Quan feu servir un fil de cuir, cotó, cua de rata o qualsevol cordó una mica gruixut o bé,diversos fils finets us caldrà enganxar un terminal a cadascun dels dos finals del fil.

Agafeu un terminal i poseu-lo a l'extrem del fil, amb una goteta de loctite o superglue per tal d'assegurar-lo. Un cop el terminal abraci bé el cordó, obriu una anella i enganxeu-la a la punta foradada del terminal. Feu el mateix amb la tanca. (En alguns casos, la tanca ja es ven muntada i només cal enganxar els terminals al fil)


d. Fil gruixut (nusos ajustables)
De vegades, hi ha gent que prefereix no posar tanques i fer un parell de nusos al cordó que permeten ajustar la mida. Seguiu els següents passos per a fer-ho i consulteu aquest vídeo:











e. Fil de silicona

Aquest fil elàstic no necessita tanca i es pot tancar amb nusos, però es recomanable seguir aquestes instruccions per tal que quedi ben tancat. Primer feu un nus amb els dos extrems del fil alhora, després separeu els extrems i feu un altre nus. També podeu fer servir una xafa per a tancar aquest tipus de fil. Vegeu aquest vídeo.