24 de febrer 2011

Anells (II)

Avui us parlaré de les bases d'anell tipus regadora o amb anelles. Si en el cas de les bases planes, es tractava d'enganxar les peces escollides, en aquest cas es tracta de cosir o d'unir a base d'anelles. M'explico.

Aquesta és una base de regadora i ja deveu imaginar que es diu així perquè recorda la boca de una regadora.


i aquesta una base d'anell amb anelles



És molt fàcil fer anells amb aquestes bases! Si voleu veure un exemple per fer amb la base amb anelles podeu consultar aquest post. I pel que fa a la base de regadora ara us explicaré com funciona amb un exemple concret.

Aquest tipus d'anell es pot fer amb la base regadora i òbviament podeu triar el color de peces que més us agradi i podeu posar més o menys peces. Això sí, de vegades aquests anells queden millor amb peces facetades com ara aquestes



Per fer aquest anell necessitareu:

- Peces variades (entre 4 i 6) de la forma i color que preferiu
- 1 metre aprox. de niló o de filferro molt fi
- 6 boles de plata de 3mm
- 1 base d'anell regadora



El primer que hem de fer és lligar el fil de niló a la base d'anell (en la foto he fet servir un fil blau per a que es vegi millor). Per a fer-ho hem de passar els dos extrems del fil per dos forats consecutius


Fem un nus...



I ja tenim el fil assegurat per començar a posar les peces. Primer passarem el fil per una de les boles de vidre, després per la bola de plata i tornarem a passar el fil per la bola de vidre i pel mateix forat de l'anell. D'aquesta manera, la bola de plata servirà de tope.



I heu d'anar enfilant totes les peces fins que quedin en forma de pom. Per acabar l'anell és recomanable entortolligar el fil de niló al voltant de les peces per assegurar-les i fer un parell de nusos per rematar-ho. Crec que ho entendreu millor en aquest vídeo:






Us deixo alguns links i llocs on trobareu molts més models d'aquest tipus d'anell:

Anell de cristall de Bohèmia i filferro (vídeo)


Anell amb regadora i tupins (tutorial)


Anell amb base d'anelles (vídeo)
Anells (I)

Fa unes setmanes un lector o lectora del blog em va suggerir que parlés d'anells i em va semblar molt bona idea i he trobat tant de material que em donarà (de moment) per tres posts ben farcits.

Hi ha moltíssimes tècniques per a fer anells, de totes formes i materials, i intentaré repassar les més importants.

En primer lloc es poden fer anells enganxant una peça amb superfície plana a una base d'anell. Es poden trobar bases d'anells de molts acabats, mides i formes. És la tècnica més senzilla que hi ha ja que es tracta d'agafar una base, com ara aquesta...


... i enganxar-hi una peça amb base plana com ara aquestes que podreu trobar ben aviat a Marudama. Son peces de resina fetes a mà especialment pensades per fer anells i amb uns colors ben vius i formes variades.


I en un moment tindreu un anell ben bonic. En el cas d'aquestes peces de resina, la cola tipus Super Glue o Loctite funciona molt bé.

De la mateixa manera hi podeu enganxar un botó que us agradi (foto de Craftzine),


una senzilla peça de feltre (foto de ideasmediterraneas.com)


O alguna cosa més treballada com aquestes creacions de Mariela Dias


una pedra plana (fotografia de elenarelucio.blogspot.com)


una petxina o un vidre trobats a la platja


o qualsevol cosa que se us acudeixi!!

Heu de tenir en compte, però, que la peça que feu servir tingui com a mínim una superfície prou plana, que estigui neta i que l'adhesiu que feu servir sigui el més adient per al vostre material (llegiu les instruccions del fabricant). De vegades si la superfície és molt poc porosa o massa fina es recomana llimar-la una mica abans d'enganxar-la. Si voleu més informació sobre coles i pegues podeu consultar aquest post.

Prepareu-vos perquè ben aviat tindreu més anells...