18 d’octubre 2010

Idees en color (II)



En aquest segon post sobre el color i les combinacions no us parlaré tant de teories, sinó d'alguns exemples concrets, que espero que us resultin pràctics a l'hora de confeccionar les vostres peces de bijuteria:

- En general, els color càlids combinen millor amb els daurat i els colors freds amb la plata.

- Si opteu per fer una combinació de colors molt atrevida, és millor triar un fil de color neutre com a base. I també, podeu triar peces de colors bàsics i combinar-les amb fils de colors més llampants.

- Jo sóc molt partidària de les combinacions de colors clàssiques: taronja amb taronja i vermell o groc; blau amb blau o blanc; verd amb verd o groc, rosa amb rosa o lila etc, però us animo a arriscar-vos i provar noves combinacions. Una altra aposta segura són els collarets multicolors, si dubteu, poseu tots els colors del cercle cromàtic i segur que queda molt bé i molt alegre.

- Una bona font d'inspiració pels vostres dissenys son per una banda la natura i per altra banda l'art.
No heu volgut mai fer un collaret amb els colors de la Cerdanya a la tardor? O unes arracades que imitin el vius colors de les cireres? La natura ens ofereix una interminable paleta de colors i combinacions cromàtiques que poden ajudar-nos i inspirar-nos.






D'altra banda, l'art i sobretot la pintura son també un bon recurs a l'hora de buscar idees i combinacions. Mireu si no els color d'aquests quadres de Rothko i Klee, impressionant!




I per últim, una reflexió. Sabíeu que hi ha una organització privada anomenada International Colour Authority que decideix amb dos anys d'antelació els colors i els tons que es "portaran" cada temporada? No us havíeu plantejat mai per què a totes les botigues de roba cada temporada hi trobem més o menys els mateixos color? Aquesta autoritat del color es dedica a decidir els colors que ompliran els nostres armaris, parets, sofàs i les nostres vides.
No m'entengueu malament, a Marudama som una empresa molt petita i no pretenem anar contracorrent, però el que us puc assegurar que sempre hi trobareu peces de totes formes i colors, independentment del que estigui de moda o no. Així, si un any en què no està de moda el taronja, vosaltres voleu tant sí com no un collaret taronja, ja sabeu on el trobareu.