26 de maig 2011

Projectes per a fer amb nens (II)

Ara que arriba l'estiu, segur que molts de vosaltres necessitareu mil maneres de distreure els nens durant les vacances i és per això que us segueixo proposant alguns projectes per als més petits.

Trena de colors





Per lligar tots aquests fils, hi ha un sistema molt fàcil i pràctic, però ho ha de fer un adult, sobretot! Agafeu les sis puntes del fil i cremeu-les una mica. Com que el fil és de polièster, es desfarà una mica i aleshores (quan el fil estigui tou, però no cremi) haureu de prémer els fils perquè es quedin enganxats entre ells. Vigileu de no cremar-vos, i si no ho veieu clar, enlloc de cremar el fil el que podeu fer és cosir-los amb unes puntades de fil. O òbviament, hi podeu posar una tanca clàssica.

Jo he pensat que aquesta trena es podria fer servir tant com a collaret com a polsera i per tant, he passat un fil per entremig de la trena, un per cada banda, prou llarg com per lligar-lo al coll o fer doble volta al canell.


Se li passa una bola de vidre, i es fa un nus per fixar-la.


Collaret de mar


I seguidament, us vull donar una idea per reciclar totes les petxines i cargols que agafeu a la platja (només si estan foradats, però). Els que jo he fet servir, els podeu trobar a la botiga.


Necessitareu cargols i cargolines, potser alguna bola de fusta marró i fil de cotó o cuir de color terra d' 1 mm. Ara es tracta d'anar enfilant els cargols en l'ordre que més us agradi, intercalant-hi les boles de fusta i fent un nus entremig.


Quan ho tingueu tot passat, podeu tanca el collaret fent un nus doble senzill. Es tracta que creueu els fils i feu un nus en cada direcció.

I ja està, ja tindreu un collaret ben estiuenc.