12 de desembre 2008

Un collaret per les festes

Avui us explicaré com fer un collaret molt vistós i original i que podeu adaptar als vostres gustos molt fàcilment. La tècnica que farem servir és molt senzilla, però pot ser que trigueu una estoneta a fer-lo, sobretot depenent de la llargada que li vulgueu donar, ja que és molt minuciós. Els materials que descric a continuació serveixen per fer un collaret multicolor d'uns 45 centímetres, però podeu adaptar tant la mida com el color als vostres gustos i necessitats.


1. Necessitareu el vostre set d'alicates (v. post 2.1.), 20 bastons d'arracada de 4 cm i 18 boletes de colors variats.



2. Enfileu les boles en 18 dels bastonets i seguint la tècnica de fer arracades que explicava al post 2.5., feu unes anelles a la part de dalt del bastó, procurant que totes siguin de la mateixa mida.


3. Ara heu d'unir tots els bastonets de manera que formin una cadena. Per a fer-ho, heu d'obrir les anelles que heu fet amb les alicates, enganxar-les en un altre bastó i tancar-les.


4. Ara només caldrà afegir una tanca per acabar el collaret. Talleu la base dels dos bastons restants i feu una anella a cada banda. Una anella us servirà per a posar-hi la tanca i l'altra per a que s'hi enganxi. Poseu cadascun d'aquests bastons a cadascun dels dos extrems del collaret.


5. I mireu-ne el resultat. La veritat és que encara fa més bon efecte posat, ja que té una forma divertida, però alhora és molt senzill i discret. El millor és que podeu fer-lo al vostre gust, combinar-lo amb el color de la roba que porteu i fer-lo d'acord amb la mida del vostre escot.


I per cert, aquest collaret no us sortirà gaire car! Sobretot si el feu vosaltres. Les boles són opcionals i de diferents preus, però els bastonets són a 0.05 euros cadascun (20 unitats = 1 euro) i la tanca uns 0.21 euros. No hi ha excusa!