26 de maig 2011

Projectes per a fer amb nens (II)

Ara que arriba l'estiu, segur que molts de vosaltres necessitareu mil maneres de distreure els nens durant les vacances i és per això que us segueixo proposant alguns projectes per als més petits.

Trena de colors





Per lligar tots aquests fils, hi ha un sistema molt fàcil i pràctic, però ho ha de fer un adult, sobretot! Agafeu les sis puntes del fil i cremeu-les una mica. Com que el fil és de polièster, es desfarà una mica i aleshores (quan el fil estigui tou, però no cremi) haureu de prémer els fils perquè es quedin enganxats entre ells. Vigileu de no cremar-vos, i si no ho veieu clar, enlloc de cremar el fil el que podeu fer és cosir-los amb unes puntades de fil. O òbviament, hi podeu posar una tanca clàssica.

Jo he pensat que aquesta trena es podria fer servir tant com a collaret com a polsera i per tant, he passat un fil per entremig de la trena, un per cada banda, prou llarg com per lligar-lo al coll o fer doble volta al canell.


Se li passa una bola de vidre, i es fa un nus per fixar-la.


Collaret de mar


I seguidament, us vull donar una idea per reciclar totes les petxines i cargols que agafeu a la platja (només si estan foradats, però). Els que jo he fet servir, els podeu trobar a la botiga.


Necessitareu cargols i cargolines, potser alguna bola de fusta marró i fil de cotó o cuir de color terra d' 1 mm. Ara es tracta d'anar enfilant els cargols en l'ordre que més us agradi, intercalant-hi les boles de fusta i fent un nus entremig.


Quan ho tingueu tot passat, podeu tanca el collaret fent un nus doble senzill. Es tracta que creueu els fils i feu un nus en cada direcció.

I ja està, ja tindreu un collaret ben estiuenc.


20 de maig 2011

Projectes per a fer amb nens (I)

Us voldria proposar alguns projectes fàcils i vistosos per a que facin els nens. És una activitat molt gratificant per a ells perquè no només s'ho passen bé en el procés, sinó que després tenen una joia per lluir i a més, l'han feta ells!! Quan els nens facin bijuteria heu de tenir en compte unes quantes coses bàsiques:

- No deixau a mà objectes punxeguts, tallants o cola d'impacte (sé que és una obvietat però em quedo més tranquil·la dient-ho).

- Adeqüeu els projectes a l'edat i l'habilitat dels nens. Per la meva experiència, a partir de tres anys ja tenen força habilitat manual, però necessitaran ajuda.

- Ajudeu-los a posar les tanques o a tancar els collarets. És la part més avorrida i frustrant.

- Busqueu peces vistoses i de forat gran. Si costa molt passar el fil pel forat, els nens es cansen de seguida!

Doncs ja podem començar:

El collaret de flors



Res més fàcil de fer i només necessitareu un metre de fil i unes quantes boles (jo n'he fet servir 45).

Es tracta de passar les boles en grups de 5 i tornar a passar el fil per dins la primera bola que heu passat. Estireu del fil i ja tindreu una flor.



Un cop hàgiu fet tantes flors com vulgueu, podeu tancar el collaret passant els dos extrems del fil per dins d'una de les boles.



Polseres elàstiques

El millor de les polseres fetes amb goma és que són molt fàcils de fer, es tanquen amb un simple nus i després us les podeu treure i posar amb comoditat. Jo he triat una combinació molt llampant en què alterno els cubs de fusta amb els separadors grocs de vidre, però podeu fer-les de milers de maneres. Abans de tancar-les, assegureu-vos que tinguin la mida correcta!




La setmana que ve, més.