26 de febrer 2009

Anells 3D.

Aquest anell que us proposo avui no és difícil de fer i el resultat és molt vistós. Les boles de color s'obren sobre l'anell com un bonic pom de flors.
Com sempre, podeu adaptar la forma i color de les peces als vostres gustos, però jo he triat unes boles de vidre txec de 0.8 cm de diàmetre, de diferents colors i la base de l'anell i les varetes són de plata .



Materials
7 boles d'uns 0.8 cm.
7 bastonets de plata d'entre 2.5 i 4 cm.
1 base d'anell amb tres anelles
0.5 metres de fil de coure de 0.4 mm


1. En primer lloc, enfileu cada bola en una vareta de plata. Talleu el sobrant de la vareta, deixant aproximadament 1 cm. per a fer la volta. Amb les alicates de boca rodona, doneu forma a la vareta i feu unes anelles.



2. Enganxeu els penjolls que heu fet a les anelles que hi ha a la base de l'anell. Procureu que les anelles quedin ben tancades.



3. Per acabar, agafeu el fil de coure o de plata i caragoleu-lo al voltant d'una de les anelles de la base de l'anell. D'aquesta manera el tindreu fixat i podreu anar-lo entortolligant al voltant de les boles de manera que quedin unides entre si i no es moguin.




4. Finalment, talleu el que us sobri del fil de coure i amagueu-lo, enroscant-lo al voltant d'una de les boles. No us amoïneu, perquè un cop girat l'anell, aquest manyoc de fil no es veu!


Espero que us agradi!

19 de febrer 2009

Polsera primaveral.

En aquesta ocasió aprendrem a fer una polsera molt virolada que fa pensar en la primavera que s'acosta. Jo he triat uns color àcids i vermellosos, però òbviament podeu adaptar els tons als vostres gustos o necessitats.
Aquesta polsera és una mica complicada de fer ja que hem de combinar dues tècniques i porta força feina. Tot i així, si seguiu les instruccions, no crec que tingueu cap problema.

Materials:

De 1,20 a 1,50 metres de fil de cuir de color natural (polsera de 17 a 20 cm.)
7 jocs de 3 peces variades de colors i formes (en total 21 peces de granadura)
21 varetes de color or vell de 2 o 2,5 cm.
21 xafes de 2,5 mm (només les necessitareu si les boles tenen el forat molt gran)
1 tanca muntada color or vell.



1. En primer lloc heu d'enfilar les 21 peces en les 21 varetes d'or vell. Agafeu les alicates de boca rodona i feu una anella al capdamunt de cada vareta. Heu de mirar que l'anella quedi ben tancada.
Si en enfilar les peces de vidre, s'escapen de la vareta, heu de posar la xafa a la base per tal que eviti que s'escolin.




2. En acabat tindreu 21 penjollets. Heu de fer 7 grups de 3 penjolls i unir-los amb una anella que també ha de quedar perfectament tancada.




3. Heu de tallar el fil en 3 trossos de 40 cm. (o 3 de 50 cm.) i feu un nus amb els tres fils junts en una de les puntes. Ara heu d'enfilar un dels grups de penjolls en un dels tres fils, deixar uns 2 cm. d'espai i fer un altre nus. Així fins que estiguin enfilats els 7 grups de penjolls, separats per nusos.
(De vegades és més fàcil començar pel mig perquè és més fàcil calcular les distàncies o rectificar-les).



4. Finalment, talleu el que us sobri de fil, de tal manera que els 3 finals quedin igualats i poseu la tanca. Poseu una gota de superglue al terminal, poseu-hi els tres fils i tanqueu amb les alicates.




I mireu el resultat final!



Si us agrada i us decidiu a fer-la, m'encantaria que me n'enviéssiu una foto! I no només d'aquesta polsera sinó de qualsevol de les vostres creacions!

04 de febrer 2009

Collaret doble

Tot seguit us explicaré com podeu confeccionar un senzill collaret a partir de nusos simples. La gràcia d'aquest collaret és que us permet aprofitar peces que teniu oblidades en un calaix i combinar-les amb d'altres de noves. També us pot servir per donar un toc nou a un collaret que ja teníeu: desfeu-lo i renoveu-lo de cara a la primavera!



1. Trieu unes quantes peces de vidre del color que us agradi (podeu fer-lo d'un sol to o combinar els tons que més us agradin). Les peces poden ser de diferents mides i formes, de fet és part de la gràcia. La quantitat de boles depèn de la llargada del collaret, però podeu començar amb unes 35 peces.
També necessitareu fil d'aproximadament un mil·limetre del color que preferiu. Penseu que per un collaret d'aproximadament 1 metre, necessitareu uns 3 metres de fil (Heu de tenir en compte que les peces tinguin un forat prou gran com per passar per aquest fil. Si no, sempre podeu fer servir un fil més prim).
Per acabar, també cal una tanca.



2. En primer lloc heu de tallar el fil pel mig, de manera que us quedin dos fils d'1.5 metres cadascun. Després, deixeu un espai d'uns 10 cm. i feu un nus simple.



3. A partir d'aquí, heu d'anar enfilant les peces que heu triat en un dels dos fils i unir-los amb un nus senzill. L'espai entre un nus i un altre, dependrà de la mida de les peces, però en general és d'uns 3 cm.
És millor que aneu alternant les peces grans i les petites (que podeu posar en grups de dos) i també alternant els tons i acabats.



4. Per acabar, només cal agafar la tanca muntada, posar una mica de cola i tancar amb les alicates, primer una banda i després l'altra.


Fa temps que faig aquest tipus de collaret a la botiga i funciona molt bé, perquè és molt alegre i tot i que hi ha molta varietat de peces, formes i mides, el fil li dona coherència. A més, pràcticament no es necessiten eines i no és gens complicat de fer, en 20 minutets el tindreu acabat!